Васил Найденов на полуфинала на X Factor

Невена, Иво и Пламен, Михаела и Славин ще се борят за своето място на финала

 Тричасов полуфинал и директни елиминации ще определят тримата, които ще излязат един срещу друг на големия финал в X Factor. Този понеделник, 2-ри февруари, от 20.00 ч. по Нова, четворката Невена, Иво и Пламен, Михаела и Славин ще се борят за своето място на финала, като изпълнят най-добрите парчета от българската и световна сцена, съобщиха от Нова телевизия.

Денят Х – песента, която бе създадена с помощта на феновете, ще постави началото на концерта. След стотици предложения на Facebook страницата на предаването, екипът на шоуто, с помощта на самите таланти, избра най-добрите и оригинални фрази, които да включи в парчето на феновете. 

Специален гост на полуфинала ще бъде Васил Найденов. След като веднъж вече беше част от шоуто – като гост на Мария Илиева в Къщата на съдиите, сега легендарният български изпълнител не само ще изпълни своя песен на сцената на шоуто, но веднага след това ще чуе себе си в изпълнение обаче на един от финалистите. Невена Пейкова ще има трудната задача да пее „Сбогом, моя любов” пред самия Васил Найденов.

Пред предизвикателството да пее пред оригиналния изпълнител ще се изправи и Славин – той ще изпълни песен на Дони от времето, когато заедно с Момчил създават някои от най-емблематичните парчета на българската музика. Пламен и Иво ще влязат в ролята на „Щурците”, а след това ще се превърнат в бунтари заради краля на попа Майкъл Джексън и хита му Beat It. Във вечерта на най-добрите запазено място ще има и емблематичната песен на Тина Търнър – The Best. Тя ще бъде изпълнена от Михаела, която ще има и друга тежка задача – да изпее песен на примата на родната музика – Лили Иванова.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов