Звезди от Х фактор ще пеят благотворително за бургаски деца

Архив Бургас

12-12-2014, 14:35

Снимка:

topnovini.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Бургаската звезда от Х фактор Кристина Дончева ще пее благотворително в помощ на малчуганите от ДМСГД „Вяра, Надежда и Любов” (известен като „Дом, майка и дете”) в морския град, боледуващи от церебрална парализа. Концертът ще се състои на 28 декември от 17,00 ч. в мол „Бургас Плаза”, като освен Криси в него ще участват и други герои от музикалното шоу – Михаела Маринова и братята Иво и Пламен Добреви.

„Аз съм човек, който обича да помага, както и другите участници от Х фактор. Понеже самата съм все още дете, разбирам какво им е на тези малчугани, колко им е трудно. Надявам се на този концерт, който ще направим за тях, да се съберат много средства. Защото тези деца се нуждаят от любов и от някой, който де им дава надежда, тъй като без нея нищо не може да се случи. По Коледа стават чудеса и се надявам силно да сбъднем тяхната мечта – да бъдат здрави”, каза Кристина.

От днес в мола стартира дарителската инициатива, наречена #Скритиятдар, за набирането на средства за децата от Дома, съобщи topnovini.bg.За целта до касите на търговските обекти, намиращи се там, ще бъдат поставени кутии за събиране на средства. Всеки посетител може да пусне каквато сума пожелае, според неговите лични възможности. Кампанията продължава до края на януари, след което парите ще бъдат събрани и отчетени. С тях през февруари ще бъдат закупени уреди за Дома, необходими за качествена грижа. Това са джетмобил, универсална система за странично позициониране, терапевтична седалка и др. Ценовата рамка на всички уреди варира между 500 и 3000 лв.

Инициативата се подкрепя и от Община Бургас, като зам.-кметът д-р Лорис Мануелян беше първият, който дари лични средства в помощ на децата. Той припомни, че от общинската администрация подпомагат със субсидии Дома още от 2010 г., за да могат децата да бъдат рехабилитирани по най-съвременен начин.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов