190 първокласници ще получат книжката "Моята родина България"

Дарението е от кмета на община Добричка

Близо 190 първокласници в община Добричка ще получат книжката "Моята родина България" за първия учебен ден, съобщиха от общинската администрация.

Заедно с подаръка от кмета Петко Петков най-малките ученици ще се зарадват и на пожелания от общинската управа за успешно начало в училищния живот.
Около 1490 ученици от първи до осми клас се очаква да влязат в класните стаи на 15 септември. Учениците са с 25 по-малко в сравнение с миналата учебна година, информира Наташа Захариева - директор на дирекцията "Образование и култура" в общината. По думите й във всички учебни заведения в региона ремонтните работи вече са приключили. Около 373 000 лева са вложени за обновяване на 13 училища в селата Стожер, Смолница, Плачи дол, Житница, Победа, Божурово и други, където са ремонтирани покриви, сменена е дограма, измазани са класни стаи и коридори, купено е ново оборудване за кабинети.

От общинския бюджет са изразходвани и 167 000 лева за обновяване на 24 целодневни детски градини. В забавачките през новата учебна година ще бъдат обхванати повече от 700 деца.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов