6205 първолаци прекрачват прага на училищата в Пловдивско

Мисия Пловдив

10-09-2014, 16:03

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Имаме си първокласник - как да му помогнем?

Общо 206 школа отварят врати на 15 септември, в пет от тях ремонтите продължават

6205  са записаните  първокласници в Пловдивска област, съобщи за Plovdivutre.bg началникът на Регионалния инспекторат по образование в Пловдив Иванка Киркова. Само в Пловдив – град броят на децата, които за пръв път ще влязат в класната стая е 3371. 5106 пък са първолаците, които ще се обучават целодневно.

206 са общо училищата в областта, които на 15 септември ще отворят врати. В 145 от тях са сформирани паралелки, които ще приемат първокласници.

Това лято в Пловдив и областта са ремонтирани общо 66 училища.  В 22 от тях все още текат обновления, които ще приключат до 15 септември.

Ремонтните дейности след 15 септември ще продължат само в 4 училища в Пловдив, обяви Иванка Киркова. Това са Професионална гимназия по електротехника и електроника, СОУ "Св. Константин-Кирил Философ", СОУ "Константин Величков" и СОУ "Братя Миладинови". Обновлението след първия училищен звънец ще продължи и в ОУ "Петър Бонев” в Перущица.

Взети са всички мерки, за да не се възпрепятства учебният процес и да не се застрашава здравето на учениците, увери началникът на РИО – Пловдив. Издадени са заповеди извършването на ремонтните дейности да се инспектира всеки ден, а местата, където тече ремонт, ще бъдат обезопасени с ленти преди началото на часовете. Учебните заведения имат готовност ако се наложи да преминат на двусменен режим, а учителите ще дават допълнителни дежурства.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов