Музикалният юли идва във Велико Търново с осмия Дикси Джаз Фест

Международният фестивал продължава от 2 до 4 юли

Ярки джаз проекти от Балканите ще събере на една сцена Осмото издание на „Дикси Джаз Фест“ – Велико Търново, съобщава Дарик. Международният музикален фестивал, който е една от емблемите на старата столица,  ще зарадва почитателите на музиката от 2 до 4 юли с богата програма.

Девет концерта ще изнесат музиканти от България, Сърбия и Турция в рамките на трите фестивални вечер на най-красивата сцена с автентичен декор у нас – под паметника Асеневци във Велико Търново. Те ще бъдат придружени и от интересна съпътстваща програма. Фестивалният градус ще се вдигне още в края на юни, когато ще бъде открита традиционната фотографска изложба „Джаз в старата столица“ на майсторите на обектива от сдружение "Търновски фотоклуб", (29 юни – 5 юли, паметник Асеневци и до Община Велико Търново).

Задължителна част от програмата са  обедните улични концерти от Джаз автобуса на Royal Dixie Band, (2 – 4 юли, в целия град). Запленените от музиката, от киното и от музиката в киноизкуството ще имат удоволствието да чуят кинолекториите на най-добрия джаз певец сред критиците и най-добрия критик сред джаз певците - Цветомир Цанков (3 – 4 юли, зала на Община Велико Търново).

Специално за малки и големи деца, както и за техните родители, които искат да посвирят заедно с млади и с утвърдени джаз музиканти, да опознаят различните инструменти, да пипнат джаза и да го заобичат, във Велико Търново пристига и Проектът "Джаз за деца с Венци Благоев" на фондация "Америка за България" и фондация "Джазтет" (3 юли, 17.30 - 18.30 ч., парк "Марно поле"). Предвиждат се и джемсешъни (2 - 4 юли, 00.00 ч., клуб Мелон).

Всички прояви в афиша на Осмия „Дикси Джаз Фест“ са безплатни. Фестивалът се организира от фондация „Дикси Джаз Фест“, Община Велико Търново, с подкрепата на фондация „Америка За България“.

 


Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"