Даниел Панов : „Ансамбъл „Искра” е една от емблемите на Велико Търново“

Мисия

29-05-2015, 09:13

Снимка:

Общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Формацията навърши 55 години и получи „Златна лира”

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов приветства създателите, продължителите и последователите на професионален фолклорен ансамбъл „Искра“ по повод 55-годишнината от създаването на ансамбъла.
По време на съвместно организирания с Общината концерт  под надслов „Китка за обич“ снощи в МДТ „Константин Кисимов“пред препълнилата залата публика кметът Панов сподели: „Приемете моите и на всички наши съграждани най-искрени и сърдечни поздравления по случай 55-та годишнина от основаването на ансамбъла. „Искра” е сред институциите, които са част от лицето и духа на Старата столица.„Искра” не е само и просто културна институция. Това е школа по патриотизъм, по родолюбие, по българщина.Вие сте сред хората, които полагат усилия и постигат резултати в това за града ни винаги да се говори с респект и уважение.”
 Кметът Даниел Панов благодари на всички танцьори, изпълнители, солисти за радостта, която доставят на публиката. За принос и заслуги към развитието на ансамбъла и на фолклорните изкуства той  връчи „Почетен знак на Велико Търново” и Старопрестолна грамота на Борислав Ангелов- главен художествен ръководител и хореограф на ансамбъл „Искра”и на Лъчезар  Йорданов - диригент на народния оркестър. Със същите отличия бяха удостоени още Ивелин Захариев - артист – оркестрант и Грета Коеджикова – артист – хорист.
За приноса си в съхраняването на фолклора „Искра” получи и „Златна лира” от Съюза на българските музикални и танцови дейци. Спектакълът „Китка за обич” предизвика горещите овации на многобройната публика и гостите на празника, които дълго аплодираха изпълнителите в края на тържеството на крака.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов