Борбата с битовата престъпност ще е приоритет за новото ръководство на полицейската дирекция

Новият шеф даде първата си пресконференция

Борбата с битовата престъпност ще е основен приоритет в работата на търновската полицейска дирекция, каза на първата си пресконференция в старата столица новият директор на ОДМВР Димитър Машов, който досега е бил зам.-директор на столичната дирекция. „Ще залегнем на противодействието в максимален обем, доколкото е възможно. Планираме срещи с кметовете на общините и в малките населени места, където да чуем какви са проблемите на хората. Да видим истинската картинка, истинската работа на инспекторите, които отговарят за тези райони, за да сме по-близо и по-полезни на обществото”, каза пред медиите Машов. 
Борбата с незаконната търговия с акцизни стоки полицейският шеф определя за втори приоритет, предаде Общинското радио. „Ще положим максимални усилия, да се подобрят резултатите, защото от тази търговия страда държавата, ощетява се бюджетът”, отбеляза Димитър  Машов. 
Сред водещите задачи за ръководителя на ОДМВР се нарежда и борбата срещу наркоразпространението. 
Драстични промени в Дирекцията няма да има. Очертават се някои козметични, тъй като има незаети щатове, заяви Машов. Той подчерта, че не получава командировъчни. Живее във вилата на МВР в Арбанаси, но предстои да уреди жилищния си проблем и да се установи във Велико Търново. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов