Отново софиянец оглави полицейската дирекция

Крими

30-04-2015, 15:54

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Директорът на ГД „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски го представи пред състава на дирекцията

Със заповед на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова за директор на Областната дирекция на МВР – Велико Търново е назначен старши комисар Димитър Машов. При представянето му, което направи   главен комисар Терзийски, началник на ГД „Национална полиция”, обясни, че Областната дирекция във Велико Търново е с добри резултати, но очакванията на ръководството на министерството са да бъдат постигнати още по-високи резултати по отношение на противодействието на незаконната търговия с акцизни стоки, по линия на разпространението на наркотици и битовата престъпност.

Димитър Машов е роден на 5 януари 1976 г. в Благоевград. Завършил е Академията на МВР, както и Университет по библиотекознание и информационни технологии в София.

Постъпил е в системата на МВР през 2001 г., като оперативен работник в 8   РУП СДВР. През 2002 г. е бил преназначен в сектор „Престъпления, свързани с МПС” при СДВР. През 2008 г. е оглавил група към сектора, а от месец септември 2009 г. до месец април 2012 г. е изпълнявал длъжността началник 07 сектор СДВР. През април същата заема поста зам. директор ОДМВР – София той и началник отдел „Криминална полиция”.

Великотърновската полицейска дирекция веднъж вече е имала софийско ръководство, в лицето на шефа главен комисар Живко Коцев и заместниците му Иван Янакиев и Иван Каназирски. Тримата бяха назначени през 2010 и останаха на постовете си до 28 юни 2013г. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов