Избраха най-хубавите терлици в Добри дял

Животът

26-02-2015, 09:00

Снимка:

Читалище "П.Р. Славейков" Добри дял

Автор:

Галина Георгиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Добри дял се стягат за празник на терлика

Всички участнички получиха грамоти

Празникът на терлика се проведе в Добри дял вчера. Организитори на събитието бяха читалище "П.Р.Славейков" и Клуба на пенсионера в селото. Изложбата на „Празника на терлика” бе подредена в Младежкия клуб и в нея имаше и други плетива, изработени от сръчните ръце на добридялченки. 22 жени взеха участие със своите гиздави и шарени терлици.

Официални гости на празника бяха Виолета Райкова, кмет на село Добри дял, г-жа Маринчева-финансист в кметството, г-жа Станева Директор в ЦДГ”Щастливо детство”
По интересно беше излъчването на фаворитки за най-красив и пъстър терлик, за най-голямо разнообразие в моделите на терлиците и приравнените към тях, по осмотрение на организаторите вълнени чорапи. Всички дошли на празника гласуваха с 4 билетчета за класиране. Всеки избираше 4 най-красиви терлици, според поставените номерца, защото всички терлици имаха собствен номер. Жури ,с председател г-жа Райкова и членове Грета Маринчева, Николинка Григорова , Маруся Искренова и Кръстина Стоянова, отделиха и класираха следните фаворитки: На Първо място най-много гласове събраха терлиците с № 55/12 зад,който номер е името на Наджие Яшарова, на второ място № 11/3- стоеше името на Юлия Манолова, на трето място 22/14 името на Димитра Колева и на Четвърто/утешително/място №43/2 името на Гюла Яшарова. Мария Петрова получи грамота за най-многообразни детски терлички, а отново Наджие Яшарова за най-много чифта терлици и чорапи в изложбата на празника- 20чифта.
Всички участнички в изложбата получиха грамота за участие.
Празникът провеждаме за първа година и виждаме,че се посреща с много интерес.За догодина ще организираме отново, всички бяха на това мнение,цяла година имат да сътворят още по-големи красоти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов