Отпушиха движението край Самоводене, очаква се обаче в понеделник напълно да затворят отсечката

Румънски кран ще вади катастрофиралия в района турски ТИР

Преобърналият се край Самоводене ТИР е бил претоварен и движението там вече се извършва нормално в двете ленти, съобщи за Velikotarnovoutre кметът на селото Николай Милаковски.

Доматите и чушките, превозвани от катастрофиралия в събота сутрин автомобил, са били прехвърлени в пристигнал от Румъния ТИР. Докато трае претоварването на продукцията, движението при Самоводене се извършваше само в едната лента, тъй като румънското возило е било паркирано на самия път.

Припомняме, че вчера сутринта, на входа на селото пиян турски тираджия изхвръкнал от платното при лек ляв завой, отнесъл електрически стълб и се преобърнал в ската край шосето. По чудо няма пострадали. По-късно полицията установи, че шофьорът е карал с 1.48 промила. Заради накъсаните и изпопадали на земята жици, се наложи да бъде прекъсвано електроподаването в региона. Автомобил на пожарна пък препречи движението, докато обезопасяваше мястото и отстраняваше акумулатора на возилото, за да се избегне вероятността от запалване. За пореден път движението бе затруднено при претоварването на стоката в неделя.

В понеделник сутринта се очаква пътят при Самоводене да бъде и напълно затворен, докато трае операцията по изваждане на обърнатия ТИР. Кран ще вади товарния автомобил и ще заеме цялото платно. Подемната машина е пристигнала от Румъния, тъй като фирмите, притежаващи кранове в близките градове, са поискали 1400 евро, за да извършат операцията. Кранът от северната ни съседка ще извади ТИР-а за двойно по-ниска цена, научи Velikotarnovoutre



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов