Заради катастрофиралия пиян тираджия е затруднено движението край Самоводене

Крими

18-01-2015, 14:22

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Грета Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ТИР катастрофира и събори електрически стълб в района на Самоводене

Двама, седнали зад волана след употреба на алкохол, предизвикаха катастрофи вчера

Затруднено е движението по път I-5 Велико Търново - Русе, при с. Самоводене поради катастрофиралия тежкотоварен автомобил, съобщиха от АПИ. Движението се осъществява в едната лента и се регулира от органите на Пътна полиция. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призовават властите.

Движението в района вероятно ще се нормализира чак утре сутринта, тъй като е необходимо да се претовари продукцията, с която е пълен ТИР-ът. Той е превозвал зеленчуци. 

Както вчера ви информирахме, тежкотоварният автомобил катастрофира около 07.00 ч. сутринта. Тирът е управляван от 39-годишен турски гражданин, който излязъл от пътното платно, блъснал се в стълб от електропреносната мрежа и се преобърнал. Пострадали няма. Изпратеният на мястото полицейски екип е изпробвал водача за употреба на алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 1.48 промила. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е образувано бързо производство.

Също вчера около 17,00 ч. в с. Къпиново е възникнал втори пътен инцидент с лек автомобил «Киа», управляван от 35-годишния Х. И. от същото село, известен на полицията и осъждан. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил, че движейки се по прав участък водачът е загубил управление над возилото, излязъл е от пътното платно и се е блъснал в каменен зид на къща. В резултат на това той е пострадал. Откаран е бил във великотърновската болница и настанен за лечение с луксация на тазобедрена става. При проверка за употреба на алкохол с техническо средство, апарътът му е отчел 1.25 промила. Взета му е кръвна проба. По случая е започнато бързо производство.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)