Ром задигнал газова бутилка, обгоряла при пожара в търновската баничарница

Някъде из Велико Търново цъка газова бомба

Бомба цъка някъде из циганските гета във Велико Търново. Мургав болярин е отмъкнал обгоряла и със сигурност повредена газова бутилка от изгорялата баничарница в старата столица.

Пламъците съсипаха бизнеса със закуски на 45-годишния наемател на помещението Любен Любенов. Нанесените щети са за над 40 000 лева.

Пред Velikotarnovoutre, живущи в близост до изгорялата закусвалня разказаха, че още на следващата сутрин след огнената драма, видели как мургав мъж от ромски произход обходил руините и си тръгнал от там, помъквайки голямата газова бутилка, обгоряла при бушувалата стихия.

Като по чудо бутилката не гръмна при страшния пожар, унищожил баничарницата. Взривът можеше да нанесе още по-големи щети, но освен това и да причини истинска трагедия, тъй като зрители на огнената драма бяха десетки насъбрали се хора.

След изчезването на газовата бутилка мястото е било опасано с полицейски ленти, разказаха съседи.

Повреденият газов съд обаче представлява потенциална опасност. Бутилката може да експлоадира и да предизвика сериозни щети, тъй като повече от половината й обем е пълен с газ. От високата температура, на която е била подложена, тя със сигурност е повредена, а съдържанието й е все така взривоопасно.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов