Пациентка на плевенската психиатрия опита да убие детето си

Близки на 40-годишната жена предотвратили трагедия в село Ресен

40-годишна жена от великотърновското село Ресен изправила на нокти своите близки и съседи, а и спешните медици от старата столица, пише velikotarnovoutre.bg.

Майката на първокласник била със сериозна депресия, заради което преди време е лежала в психиатричната клиника в Плевен. След прибирането си тя била значително по-добре, но през последните дни хората започнали да забелязват нови тревожни признаци. Жената непрекъснато говорела за смъртта, не криела желанието да сложи край на живота си.

„Не се излагай, имаш дете“, мъмрели я всеки път комшийки в Ресен.

Очевидно в главата на депресираната майка се е оформила мисълта, че няма право да причинява такава загуба на момченцето си и трябва да убие първо него, а след това себе си. Вчера, въоръжена с нож, майката тръгнала да вземе детето от училище, за да изпълни злокобния план. Той включвал смърт за момченцето и прерязване на собственото й гърло.

По щастливо стечение на обстоятелствата, нейни близки разбрали за намисленото и само това е причина селото да не замръкне окървавено. Хората потърсили помощ на спешния телефон и скоро на адреса на семейството дискретно пристигнала линейка. Жената била упоена и откарана в отделението на Спешна помощ във Велико Търново.

Към момента тя е приведена в психодиспансера в старата столица, а детенцето не подозира за смъртната опасност, с която се е разминало.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май