Институтът за психично здраве и развитие откри филиал в Плевен

Първият в страната филиал на Института за психично здраве и развитие днес бе открит в Плевен

Първият в страната филиал на Института за психично здраве и развитие днес бе открит в Плевен, съобщиха от лечебното заведение.

По този повод областният управител на Плевен Бойко Балтаков пожела добро парньорство на Института с другите регионални структури в дейността им за подобряване психичното здраве на населението, което според него е нужно да бъде една от стратегическите им цели. Като се позова на доклад на Световната здравна организация за състоянието на психичното здраве в България областният управител посочи, че у нас психичните и поведенчески разстройства засягат до 20 на сто от общата заболаемост и са сред най-високите нива в сравнение с другите седем европейски държави, включени в проучването.

Световната статистика сочи психичните разстройства сред петте причини за трайно загубена работоспособност, добави той. Доброто психично здраве означава положителни усещания на човека за благополучие и вяра в собствените качества, в достойнствата и качествата на другите - все положителни емоции, които толкова са ни нужни днес, коментира областният управител на Плевен, предава БТА.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)