Пловдив се усети навреме, а Бургас?

Освен одобрените терени на Лазур, Стадиона в Несебър и Арена Созопол, за подготовката на участниците в ЕВРО 2015 ще са необходими поне още 5-6 терена

На 10 май Burgasutre.bg написа, че европейското за юноши е начин да се оправят порутените стадиони в Бургас и региона, защото за участващите отбори, освен одобрените терени на Лазур, Стадион Градски в Несебър и Арена Созопол, за подготовката на участниците ще са необходими поне още 5-6 терена, които да осигурят нормални /разбирай по европейски, не по нашенски / условия за тренировки. С перфектно тревно покритие, със съблекални с течаща топла вода и санитарни помещения, с асфалтирани пътища до самото място и ред други неща, които у нас ги няма.

Но…Пловдив, който също заедно със Стара Загора и Сливен ще приемат част от отборите вече се усети и поиска от държавата пари, за да оправи стадионите си.

Обществената поръчка на Община Пловдив за ремонт на съблекални и терени на няколко стадиона в Пловдив е на стойност 1.4 милиона лева. Това обяви кметът на града Иван Тотев. Община Пловдив ще поиска 1,4 милиона лева с писмо до Министерския съвет и БФС, а причината е предстоящото европейско първенство по футбол за юноши през 2015 година.

Ето и как от Пловдив смятат да разпределят парите за ремонти по стадионите:

Стадион "Векта" - 33 000 лв. за ремонт на съблекални и 60 000 лв. за асфалтиране на пространството пред стадиона.

Стадион "Спартак" - 27 000 лв. за ремонт на съблекалните.

Стадион "Марица"- 161 000 лв. за ремонт на съблекални и 167 000 лв. за ремонт на терена.

Стадион "Пловдив" - 68 000 лв. за съблекални и нов тунел и 198 000 лв. за ремонт на терена.

Стадион "Локомотив" - 682 000 лв. за ремонт на терена.


По подобна схема би могло да се потърси помощта на държавата и БФС, за поправяне на стадионите в и около Бургас. Това е една добра възможност и Бургас да се събуди и да поиска справедливо финансиране за оправяне на стадионите в Бургас, Долно Езерово, Българово, Каблешково, Равда, Ахелой, които са отлична възможност за тренировки и подготовка както на младите футболисти от отборите – участници, така и на отборите от областта. Би могло да се помисли и както бе преди време, тези терени да се ползват от отбори, които се подготвят на лагери около Бургас.

В четвъртък е финала за Купата. Хората от БФС, които организират първенството догодина ще бъдат на трибуните на Лазур. Доста от първенците на Бургас също. Не е ли точно това времето, в което двете страни, които са пряко ангажирани с провеждането на първенството догодина да потърсят заедно един позитивен смисъл в емоцията – така както е изписано на официалната трибуна на Лазур!? 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов