Орешарски, купуваш гласове, както купуват Пеевски и Станишев, май?

Но ти така и така си им подизпълнител, дерзай

Не се ли чувства министър-председателят Орешарски неудобно за това, че за пръв път в историята на България оглавява правителство, което директно участва в купуването на гласове? И ще дам два крещящи примера:
МВР обяви, че наема 5 000 човека, които да пазят селата от кражби. Ние видяхме катастрофалния ефект от извеждането на жандармерията. Кражбите не просто продължиха, а се засилиха. И за всички е ясно, че 5 000 необучени млади българи надали ще съумеят да се противопоставят на ширещата се през последните години престъпност в селата и малките градове. Т.е., ние обявяваме, че купуваме 5 000 гласа, още по-страшното е, че тези хора се набират от местни компетентни партийни функционери на БСП и ДПС. Няма лошо да се помогне на тези хора, но не по този начин и не с цената на заблуда на обществото, че се прави нещо полезно за него.
След няколко месеца ще се убедим, че мярката е изиграла своя ефект и тя ще остане в историята, а тези хора ще останат на улицата. Но тогава вече те ще са гласували и кабинетът „Орешарски” организирано ще е купил 5 000 гласа за една или друга политическа сила.
Аз вече зададох въпроса за бонусите, които са си раздали като допълнително материално стимулиране различните институции – министерства, агенции и т.н.  И Орешарски си мълчи,но има хора, които споделят за каква наглост от страна на правителството става дума и за какви пари, които вземат високопоставени служители става дума. А това също е форма на купуване на гласове в навечерието на изборите. Пламен Орешарски очевидно не вярва на собствената си администрация. И не без основание. Защото тя вижда безумията, които прави правителството, като цяло и се стреми да ги напазарува чрез допълнително материално стимулиране, което при някои висши държавни служители възлиза на хиляди левове.
Как се чувства един министър-председател, който пряко ангажира правителството си в купуването на гласове в името на едната власт? Аз мисля, че на това безумие нормалният българин трябва да сложи край на 25 май.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов