Естакадата при Ахелой готова напролет

През 2014-а реализират и пътен възел "Българово", който ще свързва магистрала "Тракия" и едноименния град

Естакада за пешеходци на мястото на светофара при Ахелой, където се получават огромни задръствания през пиковия сезон, ще бъде изградена до пролетта.

Светофарът ще бъде премахнат и по този начин ще се отпуши движението към черноморските курорти на север от Бургас, обясни депутатът Димчо Михалевски.

През лятото на 2014-а пък трябва да са приключили отчуждителните процедури, за да се  изградят обходните пътища на Ахелой и Поморие. Паралелно с това ще се продължи и разширението на пътя до четирилентов.

Другият голям проект в областта, този за пътен възел "Българово", който ще свързва магистрала "Тракия" и едноименния град, също трябва да бъде реализиран през идната година. Както Burgasutre писа проектът е ключов за всички общини в региона - Айтос, Средец, Камено и Българово.

Новата детелина ще осигури и пряк път за рафинерията, защото те имат два натоварени портала от страната на Братово и на Ветрен. От където и да тръгват, цистерните обикалят страшно много и натоварват движението. Община Бургас трябва да изготви проекта и да извърши отчужденията. Агенция "Пътна инфраструктура" пък ще го изпълни.

"Това е първото действие, което ще отклони трафика от София към Бургас, насочен към Слънчев бряг, Несебър и Равда", допълни Михалевски.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов