Община Елена организира кампания по преброяване на безстопанствените кучета в града и селата

Мисия

27-11-2022, 12:00

Снимка:

pxhere

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Община Елена организира кампания по преброяване на безстопанствените кучета на територията на града и населените места. Инициативата е в изпълнение на чл. 3, ал. 1 от Наредба № 4 от 1 февруари 2021 г., за прилагане на Националната програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България и за процедурите по нейното изпълнение, механизма на финансиране и отчетност.

Преброяването ще се извърши по утвърдена методика в рамките на месец ноември /  декември  2022 г., като ще се отчита всяко куче, намиращо се на обществено място без видимо присъствие на собственик, приблизителната му  възраст, пол, видимо здравословно състояние и наличие или липса на маркировка за извършена кастрация.

За преброяването ще се сформира  екип от представители на община Елена, кметове и кметски наместници на населените места. В  екипите  могат да участват доброволно и представители на организации за защита на животните или други физически и юридически лица, с опит в областта на статистиката или ветеринарната медицина.

Срокът за подаване на документи на заинтересованите лица е дo 29 ноември в стая 306 на общинска администрация Елена.

Необходимите документи са - заявление за участие в свободен текст и копие на документ за самоличност.

Телефон за допълнителна информация: 0879101427.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)