На добър час през новата учебна година

Мисия

15-09-2022, 12:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

На 15 септември удари първият звънец за 730 ученици и над 200 деца в детските градини в общината. Тържествата бяха уважени от представители на ръководството на общинската администрацията, които поздравиха колективите и връчиха поздравителни адреси.

Първи прекрачиха училищния праг първокласниците, които тази година са 65. За началото на учебната година най-малките възпитаници получиха книжка с лично послание от кмета инж. Дилян Млъзев, а от Ротари клуба в Елена – книга с български народни приказки.

В Обединеното училище в село Майско посрещнаха своите възпитаници в обновена сграда, разполагаща с нова топлоизолация и отоплителна инсталация. Към момента там продължава по проект, финансиран по програма към Министерството на образованието и науката за изграждането на физкултурния салон, който ще разполага със съблекални и класни стаи.

Близо 150 ще са пътуващите ученици до четирите средищни училища в общината.

Детските градини за първа година въвеждат електронен дневник, благодарение на спечелен проект към Министерството на образованието и науката. Родителите ще имат възможност да следят програмата на най-малките, каквато практика има въведена от години при учениците.

По традиция от Община Елена се поднасят красиви букети на всички директори. Тази година средствата, предвидени за цветя, бяха преведени в подкрепа на пострадалите наши сънародници от селата в община Карлово.

Тържествата в днешния празничен ден навсякъде протекоха с много приятни емоции и пожелания за една здрава, щастлива, изпълнена с успехи нова учебна година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов