Предстои ремонт на спортната площадка към средно училище " Иван Н. Момчилов"

Мисия

25-08-2022, 12:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Спортната площадка към СУ „Иван Н. Момчилов“ ще бъде ремонтирана, след като изготвеното проектно предложение на Община Елена бе одобрено по Модул 2 „Основен ремонт на спортни площадки“ по Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища, разработена на основание чл. 1, ал. 5, т. 2.7. от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. Общата стойност на одобреното проектно предложение е 96 613 лв.

Спорната площадка е част от училищния комплекс на СУ „Иван Момчилов“ - гр. Елена. Изградена е през 60-те години на миналия век с няколко зони за различни видове спорт - футбол, баскетбол, волейбол, хандбал. Асфалтовата ѝ настилка е силно компрометирана през годините с множество неравности и деформации.

Новата спортна площадка, която ще бъде изградена, ще е с размери: 71 х 41 м ⁓ 2920 кв. м. Предвиждат се следните видове строително-монтажните работи: почистване на настилката от кал и наноси, разкъртване на бетонови бордюри и превоз на депо, нови бетонови бордюри 15/25 см, полагане и уплътняване на плътна асфалтова смес и други дейности.

Ремонтът на площадката е изключително необходим за училището, защото ще се подобрят  условията за спорт на открито, учениците ще бъдат възпитавани във физическа активност и здравословен начин на живот за преодоляване неблагоприятните тенденции в здравословното им състояние поради недостатъчна двигателна активност. Чрез разширяването и модернизирането на площадката ще бъдат създадени отлични условия за пълноценното ѝ използване в часовете по физическо възпитание и спорт, както и за дейности извън учебния план.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов