Закриване на детска лятна академия 2022

Мисия

18-08-2022, 12:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Детската лятна академия в община Елена приключи с тържество на 16 август в Общностния център в града. Закриването ѝ уважиха главен инспектор Станко Лазов – началник-сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Велико Търново, гл. инспектор Тодор Тодоров – началник на Районно управление на МВР, главен инспектор Цветан Пенчев, началник на Районната противопожарна служба в Елена, Благовеста Факирова и Мариета Тодорова от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“.

С интересна програма съчетаваща стихове, песни, танци и нови знания, научени и в часовете в академията, се представиха малките академици от селата.

Инж. Дилян Млъзев, кмет на община Елена, поздрави гостите на събитието и децата, като пожела лятната академията да се разрасне и да обхване още повече населени места в общината.

За всички участници, както повелява традицията, имаше почерпка и подаръци – раници за новата учебна година.

Благодарение на академията лятната ваканция за малчуганите освен прекрасно време за отдих, стана и начин за придобиване на нови практически знания и творчески умения. Те присъстваха и на занятия, които изискваха сериозност от тяхна страна. Заниманията се провеждаха всеки делничен ден в читалищата на селата Беброво, Константин, Каменари и Блъсковци, на открито или в град Елена. Заедно с ръководителите си разучаваха песни и танци, ходиха за билки и направиха кътове, с представители на полиция и Община, участваха в състезание с велосипеди, където показаха завидни познания на пътните знаци и правилата за движение по пътищата, включиха се в почистване на замърсени участъци в родните си села, усетиха богатството на българското слово, сътвориха сувенири при гостуването си в читалище „Просвета – Разпоповци – 1881“, докоснаха се до магията на класическата музика

Освен това академиците посетиха пожарната, сами участваха в демонстрации и в беседи за видовете бедствия и начините на реакция. Малчуганите имаха уроци по родолюбие, в които се запознаваха с живота на бележити българи, участваха съвместно в дейностите по проект с Великотърновския университет „Олимпиада на здравето“, запознаваха се с видовете психоактивни вещества и вредата от тях…

Екип на БНТ 1 засне репортаж от конната езда на клуб Блъсковци и състезанието с велосипеди в Беброво. Всички събития от богатата програма на Детската лятна академия са намерили място във фейсбук страницата, така че запечатаните моменти най-добре говорят за ползата от инициативата, която вече има своите положителни традиции.

И тази година  детската академия премина под ползотворното сътрудничество между Община Елена, Местната комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Районно управление на МВР, Районна служба противопожарна безопасност и защита на населението, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, което може да се определи най-кратко като ГРИЖА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА.






Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов