Олимпиада на здравето в Елена

Мисия

16-08-2022, 12:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Двадесет доброволци на възраст от 15 до 29 години, от които двама в неравностойно положение, по проект „Олимпиада на здравето“ по националната програма за изпълнение на младежки дейности  по чл. 10а от закона за хазарта за 2022 г. на Министерството на младежта и спорта участваха в тридневно обучение в град Елена. Проектът се изпълнява от Сдружение „Идея спорт“.
Доброволците се запознаха със спортовете на открито - уличен баскетбол, парков тенис, каране на ролери, спайкбол - мини волейбол, скачане на кокили, фитнес на открито.

В парк „Калето“ заедно с децата от детска лятна академия село Блъсковци се проведе уоркшоп по спайкбол, парков тенис, скачане на кокили, а на спортната площадка в центъра на града – каране на ролери и баскетбол 3х3.

В мероприятията се включиха млади хора от Елена, както и гости на града. В обучението участваха четирима лектори, ръководителят на проекта и експерт по здравословно хранене.

По време на обучението се организира кръгла маса за дискусия по тема „Здравословен начин на живот и спорт“, а след това бе проведена и пресконференция за местните медии и заинтересованите страни.



„Олимпиада на здравето“ има основното предназначение да подобри психичното и емоционалното здраве, като информира и представи алтернативи за свободното време, да ангажира и привлече вниманието на гражданите за подобряване на физическото здраве, предизвиквайки интерес, доставяйки забавление и развлечение.

В резултат от обучението се очаква доброволците да се включат в планираните дейности по проекта във Велико Търново, Елена, Свищов и Полски Тръмбеш.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов