Еленски деца на обмяна на опит с младежи от Карлово

Мисия

28-07-2022, 12:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

На 27 юли в село Раювци се проведе обучение и обмяна на опит между клуб „Доброволци“ към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните – град Карлово и деца от Българския младежки червен кръст – град Елена.

Целите на интересното събитие бяха свързани с изграждане на доверие и екипен дух, насърчаване на отговорността и гражданската активност на учениците, както и разгръщането на техния потенциал.



Форумът бе организиран от Нели Минчева, секретар на МКБППМН - Карлово, а лектор бе психологът и обучител чрез метода „учене чрез преживяване“ – г-жа Евгения Загорова.

Темите в програмата включваха: създаването на доверие и подкрепа между участниците, постигането на общностна култура за сътрудничество, преодоляването на бариери при общуването, както и конструктивната обратна връзка.



Обучението бе проведено в приятна обстановка на открито, с много образователни и занимателни игри, които провокираха творческото и рационално мислене на младежите.

За няколко часа младите хора от Елена и Карлово успяха да създадат приятелски отношения, а накрая за всички имаше сертификати и подаръци.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов