Рок музикантите от Б.Т.Р. и МДТ готвят съвместен концерт

Новините

27-04-2022, 11:59

Снимка:

МДТ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Съвместен концерт с рок музикантите от Б.Т.Р. подготвя екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Концертът под надслов „Мюзикъл и рок“ е вторият музикален проект, който реализира в своя юбилеен творчески сезон великотърновският театър. Първият успешен проект бе концертът „Отражения“ с обичания Орлин Горанов, посветен на празника на Велико Търново, с който театърът гостува в редица градове в страната.

В празничния месец май МДТ ще изненада публиката и с концерта „Гласове и мандолини“, който е съвместна продукция на оркестъра и хора на театъра с музикантите от Мандолинен квинтет „София“. Почитателите на класическата музика в старата столица могат да му се насладят на 19 май от 19 часа в голяма зала. В програмата са включени произведения Бах, Моцарт, Шуберт, Къртис - любими канцонети, които ще звучат под диригентската палка на Маестро Георги Патриков и хормайстора Яница Първанова. В концерта участват солистите Преслав Петков – кларинет, Анна Карадимитрова – сопран, Миряна Калушкова – сопран, Елена Мишинова – сопран, Андрея Мирчев – тенор, Денис Бояджиев – баритон.

Мандолинен квинтет „София“ е създаден от китариста на Б.Т.Р. Славчо Николов. Той и изпълнителите на струнните инструменти, характерни за Западните Балкани, работят в творческа колаборация с кларнетиста Преслав Петков и неговата съпруга, сопраното Анна Карадимитрова. Заедно са гостували на редица сцени у нас и зад граница, а съвместният концерт с оркестъра и хора на великотърновския театър е поредното арт предизвикателство за тях.

Заради големия интерес от страна на публиката на 25 май от 19,30 часа Музикално-драматичният театър ще представи отново пред великотърновци и гостите на града концерта „Отражения“ с Орлин Горанов. В програмата са включени фрагменти от обичани мюзикъли на Ленард Бърнстейн и Андрю Лойд Уебър и българска поп музика, а диригент е Георги Патриков. В концерта участва оркестърът на МДТ, а на сцената заедно с обичания поп изпълнител ще излязат солистите на великотърновския театър Теодора Петрова и Миряна Калушкова. Специални гости ще бъдат Гергана Стоянова – дългогодишен солист на Вокална група „Пеещи камбанки“ при Младежкия дом, и младите таланти от „Джуниър бенд“ при СУ „Емилиян Станев“ с ръководител Йордан Цветанов.

Концертът „Мюзикъл и рок“ ще бъде на 16 юни от 20 часа на откритата сцена на Летния театър във Велико Търново. В него музикантите от рок група Б.Т.Р. ще свирят с оркестъра на МДТ „Константин Кисимов“ и младите таланти от „Джуниър бенд“ при СУ „Емилиян Станев“ с ръководител Йордан Цветанов. В програмата като солисти участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова.

Билети за концертите се продават на касата на Музикално-драматичния театър, както и онлайн на сайта на https://teatarvtarnovo.com/.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов