Американският център „Мартин Лутър Кинг“ към ВТУ обяви фотоконкурса „Америка през моите очи“ 2022

Животът

25-04-2022, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Американският център „Мартин Лутър Кинг“ към катедра „Англицистика и американистика“ на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ обявява началото на юбилейното издание на националния студентски фотоконкурс „Америка през моите очи 2022“. Конкурсът е за всички настоящи студенти от висши учебни заведения в България, които са посетили САЩ през последните 2-3 години, както и за студентите, които в момента пребивават в САЩ по линията Work and Travel.

Желаещите могат да изпратят авторски снимки с високо качество, придружени с кратко описание (заглавие на снимката, имена на студента, висше учебно заведение, специалност и курс) на електронен адрес american@ts.uni-vt.bg. Не се приемат фотографии, които вече са били изпращани в предишните издания на фотоконкурса.

Крайният срок за участие е 15 септември 2022 г.

Специално подбрано жури от видни експерти по изобразително изкуство и дигитална фотография ще определи победителите в трите категории: „Хората”, „Градът” и „Природата”.

По случай юбилея на фотоконкурса, за победителите тази година са предвидени специални предметни награди, осигурени от Посолството на САЩ.

Финалът ще бъде поставен през есента с изложба на най-добрите фотографии. Тя ще бъде подредена във фоайето на зала „Европа“ на Великотърновския университет, след което ще гостува на културни центрове в Бургас, Варна и София.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов