Творци от цялата страна се събират на „Творческа пролет в Разпоповци“

Мисия

24-04-2022, 13:00

Снимка:

организатори

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

От 2019 г. вторият ден на Великден е празник на творчеството и приятелството в Разпоповци! Тази година организаторите на фестивала „Творческа пролет в Разпоповци“ - НК „Просвета-Разпоповци-1881” , отново канят в това прекрасно кътче на община Елена, където ви очаква: поезия, живопис, графика, фотография, музика, театър, детско творчество, сувенири, ръчно изработени произведения, танци, фотозона, нови интересни запознанства и друго…
Стоян Медникаров е един от участниците на фестивала. Той е автор на песни, преводач на поезия и един от инициатори на издаването на книгата "История на село Разпоповци".

Гостите ще се насладят на изложба графика на Фиктар Салимов „Пътуване из България“.

Петър Чухов е поет, писател, автор на стихосбирки и проза. Творбите му са преведени на 19 езика и публикувани в над 20 държави. Любителите на поезията го помнят от 2019 г., когато той участва в първия фестивал в Разпоповци. Тази година (25 април) отново ще имаме възможността да общуваме, да чуем нови стихотворения и да видим издадени нови книги – стихосбирка „Есенен Великден“ и сборник „Запокитеност”, който включва първите му пет книги с поезия, написани и издадени през периода 1995 – 2000 г.

Това е само част от богата програма, която са подготвили организаторите на уникалния фест в Разпоповци.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов