Сигнализират АПИ за крайно лошото състояние на пътя Михалци - Павликени

Животът

23-04-2022, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Община Павликени изпрати сигнал до председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ и до директора на Областно пътно управление-Велико Търново за крайно лошото експлоатационно състояние на участъка от РПМ III-303 „Левски-Павликени-Керека“ от км.34+500 до км.41+380 -  отсечката от село Михалци до град Павликени.

Пътят преминава през с. Михалци и поради множеството „дупки“, мрежови напуквания и отлепване на асфалтовата настилка се създават предпоставки за настъпване на ПТП. На опасност са изложени живота и здравето на жителите на селото, както и преминаващите пътници. Напълно липсва пътна маркировка, има слягания на пътното платно, а при дъжд „дупките“ не се виждат. Има много случаи на повредени ходови части на МПС. Излитащите изпод гумите парчета от пътното платно са причина за счупени стъкла и фарове на МПС, но те са още по опасни за пешеходците. Пътната настилка е в такова плачевно състояние, че при рязко спиране на МПС е възможно да се отлепи и плъзне цял пласт заедно с автомобила над него. Неравната, нестабилна повърхност не осигурява достатъчно сцепление.

В Община Павликени постоянно постъпват сигнали по тези поводи, проблемът активно се обсъжда и в социалните мрежи.

Състоянието на участъка от пътя предизвиква особено силна тревога в обществените служби, като Пожарна безопасност и защита на населението /ПБЗН/, полиция, спешна медицинска помощ, комунални служби и др. По силата на служебните си задължения тези служби изпълняват дейности, изискващи бърза реакция и се нуждаят от максимално удобна и безопасна транспортна достъпност.

Път III-303 осигурява връзката с областният център и е най-натовареният в Община Павликени.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов