Възпитаничка на Езиковата гимназия стана пета на Националаната олимпиада по руски език

Животът

19-04-2022, 13:53

Снимка:

ПЕГ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Много добро представяне в Националната олимпиада по руски език записа единадесетокласничката Жанна Литвинова. Неин учител по руски език е Пенка Узунова. В крайното класиране възпитаничката на ПЕГ „Проф.д-р Асен Златаров“ е пета по резултат сред 26-те участници от цялата страна (74 точки от 80 възможни). През тази учебна година до областния кръг бяха допуснати единадесетокласниците Даниел Ефремов и Жанна Литвинова. По-рано в общинския знания по руски език показаха и десетокласничките Божидара Станкова, Десислава Стоева и Красиана Атанасова.

Жанна постигна много добър резултат и в националния кръг на Многоезичното състезание (формат английски и руски език) и получи еднократна стипендия. Тя е четвърта и в най-популярния конкурс по руски за носители на езика и за чужденци "Русский медвежонок". Престижното международно лингвистично състезание се провежда повече от 2 десетилетия, а всяка година в него участват над 1.5 млн. ученици от целия свят.

Независимо от факта, че в Профилираната езикова гимназия руският език се изучава като втори чужд, от години е установена традиция за участие на учениците в престижни национални и международни състезания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов