Анестезиолог застава начело на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

Мисия

19-04-2022, 08:10

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Анестезиологът д-р Красимир Попов ще поеме временно управлението на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Това става ясно от заявление в Търговския регистър от страна на министъра на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

Решението за смяната на болничното ръководство предстои да се вземе на Общо събрание на акционерите на медицинското дружество, което ще се състои на 4 май. Д-р Попов ще ръководи болницата до изтичане на сегашния мандат на Борда на директорите.

Новият изпълнителен директор беше управител на ДЦК 1 Велико Търново в продължение на две години, а последното му работно място е единствения в региона Център по хипербарна оксигенация. По специалност д-р Попов е анестезиолог, възпитаник е на Медицинския университет в София.

Към 06.04.2022г. регистрирания капитал  е 10 792 860лв. Разпределен е в 1 079 286 броя поименни акции с право на глас, с номинална стойност по 10 лв. всяка една от тях. Капиталът е внесен изцяло. Община Велико Търново има акционерно участие от 3,16%, изразяващо се в 34 120 броя поименни акции с право на глас на обща стойност 341 200  лв.

Общото събрание на акционерите на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ ще се проведе на 4 май, като представител на община Велико Търново в него ще е заместник-кметът проф. Георги Камарашев.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов