Община Елена представя възможностите за културен, познавателен и еко туризъм на престижното Международно изложение

Мисия

15-04-2022, 12:50

Снимка:

община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

На 14 април официално бе открито 17-то издание на Международното изложение „Културен туризъм“, в което за поредна година Община Елена участва със самостоятелен щанд.

След двугодишно прекъсване поради пандемията единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите ще предостави възможност за осъществяване на ефективни и ползотворни контакти на участниците, както и за създаване на дълготрайни партньорски отношения между тях.

Международното изложение се провежда по инициатива на Община Велико Търново съвместно с Министерството на туризма. Събитието е включено в Годишната програма за национална туристическа реклама.

Община Елена ще представи възможностите за културен, познавателен и еко туризъм в Еленския Балкан, както и предстоящите разнообразни събития от спортния и културния календар за 2022 година.

Форумът бе открит от кмета на Община Велико Търново и председател на управителния съвет на НСОРБ – инж. Даниел Панов, както и от заместник-министъра на туризма – г-жа Мариела Модева. Те уважиха щанда на Община Елена и получиха рекламни материали и сувенири.

За пръв път в рамките на форума се провежда и Национална среща на организациите за управление на туристическите райони. В дните на изложението издателства от цялата страна ще представят своите най-нови заглавия в специализираното „Фоайе на книгата с автограф“. Съпътстващо събитие е и деветото издание на Националния конкурс „Чети и пътувай“, както и Националния конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика.

Туристическото изложение ще продължи до 16 април, събота. Всеки, който желае, може да го посети в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”, гр. Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов