Магдалена Манчева представя днес в читалище „Надежда“ книги за малки и големи

Мисия

15-04-2022, 08:00

Снимка:

организатори

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Литературна среща в рамките на Фоайе на книгата ще се проведе днес, 15 април, от 14.30 часа в НЧ „Надежда-1869“ във Велико Търново. На срещата ще бъдат представени актуални и любопитни книги: „Българското време“, „Всички сме на сцена“, „Когато орехът цъфти“, нашумялата „Повест за училището“, приказкотерапията "Съчини си приказка“, книга за малки и големи и др. С автор Магдалена Манчева. На място присъстващите ще могат да закупят избрани книги.

„Повест за училището” с автор Магдалена Манчева, освен че е интересна като художествено четиво, съдържа и много полезни практики. Главната героиня на повестта попада в училище, в което учат деца от различни етноси. Дали ще се справи? Чии нерви ще бъдат скосени по-напред? Каква е атмосферата не само в класните стаи, а и в учителската, сред колегите? Имат ли и те какво да си кажат? И успяват ли? Или и тук всичко е като на конвейер? Оставяш единия дневник, взимаш другия, а в междучасието разтърваваш… И как да се възпитават деца, чиито родители са на гурбет в чужбина, а питомците се наглеждат от баби, дядовци или роднини? Книгата ще допадне не само на хората, свързани с процеса на образованието, но и на родителите, на ценителите на изисканото литературно слово.

„Съчини си приказка“, тоест, сътвори си чудо – книга за малки и големи, е календар с описание на уникални празници и приказка за всеки ден. Приказките, като акумулатор зареждат душата ни с емоционална енергия. Приказките ни учат, че ситуации без изход не съществуват, всичко е поправимо. Те са  ориентир. Съвет. Ребус. Подсказване. И един вид лекарство, което може да се приема цял живот. Приказкотерапия. В тази книга всеки ден е посветен на някакъв празник. И ако ви се прииска нещо необикновено – погледнете кой ден е днес. И съчинете своята приказка. И направете деня си празничен. Или отворете книгата – 300 стр. 100 причудливи празници. 100 приказки. Концентрат от ползи! Ободряваща, поучителна, оптимистична! Мъдра и жизнеутвърждаваща!

Писателката Магдалена Манчева е работила в Българското национално радио и в Българската национална телевизия като журналистка. Авторка е на поредица от документални телевизионни филми. Нейни приказки се излъчват по програма «Христо Ботев» на БНР, а фейлетони в предаванията на редакция «Хумор, сатира и забава» на Българското национално радио. Има издадени деветнадесет художествени книги.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов