Старата столица предизвиква туристите с играта „Търновски легенди“

Животът

14-04-2022, 11:20

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

          Търново е от онези градове, в които зад всеки ъгъл дебнат прелюбопитни истории и легенди. „Царевград Търнов“ отправя предизвикателство към гостите и жителите на старопрестолния град с една нова градска приключенска игра. Кои са търновските легенди и как да ги открием? Те се крият пред очите ни и за да ги уловим трябва да се потопим в духа на града, да се впуснем в малките улички, забравяйки за всичко, което си мислим, че добре познаваме. Всеки любител на градски приключения знае, че може да открие нещо ново и прекрасно дори зад най-добре познатите места. Играта ще разкрие града такъв, какъвто никога не сте виждали – град на легенди! Някои от историите, които играчът ще научи по пътя си, са общоизвестни, а други са добре забравени тайни – важно е да отвори широко очи за всичко ново и прекрасно, защото все пак тук с всяка стъпка се покоряват върхове...Буквално!

          Този нов туристически продукт на Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ отбелязва седемнадесетото издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ и началото на новия туристически сезон.

          Играта е една разходка из „задните“ улички, извън отъпканите и познати маршрути. Забавно е да се играе със семейството и с приятели и е подходяща за всички възрасти. Няма ограничение във времето и всеки избира своето темпо – можете да спирате за почивка с кафе и сладолед или нещо по-съществено, да отложите „финала“ за следващ  ден, но е задължително да се върнете на „старта“, за да получите своя почетен знак!

          Карта за играта и правилата се получават на щанда на „Царевград Търнов“ в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ , безплатно,  в дните на изложението от 14 до 16 април т.г..



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов