Седем проекта от община Велико Търново получават финансиране по ПУДООС

Мисия

13-04-2022, 14:12

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Седем проекта от община Велико Търново са одобрени за финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда / ПУДООС/ в Националната кампания “Чиста околна среда 2022г.“. В Предприятието са получени и разгледани общо 1740  бр., от които на общини и кметства – 843 бр., на училища ЦПРЛ/ОДК – 433 бр., на детски градини – 464 бр.

Финансиране до 15 000 лв. ще получат кметство Хотница за проекта си „Без покрив и стени на детската площадка и в природата бъди“; и кметство Леденик с проект „Извор на живот от недрата на земята“.

До 7 500 лв. ще получат за проектите си три основни училища от община Велико Търново. Това са ОУ „Христо Смирненски“ във Водолей за проекта „Екологична и здрава училищна среда“; ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец  с проект „Деца играят вън“ и ОУ „Петко Р. Славейков“ с проект „Изкуство, отдих и спорт сред природата – и аз участвам“.

Сред одобрените за финансиране са и проектите на две детски градини. ДГ „Пролет“ в старата столица ще реализира проекта „Сред природата учи –здрав бъди“. „Чиста и красива е моята детска градина“ се казва проектът на ДГ „Първи юни“, също във Велико Търново. И за тези проекти средствата по ПУДООС са до 7 500 лв.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов