СКХТФ „Дунав“ с почетни грамоти от кмета на Свищов за достойно представяне на Държавните по хокей в зала

Спорт

12-04-2022, 13:57

Снимка:

община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

В началото и края на месец март т.г. в град Пловдив се проведоха Държавните първенства по хокей в зала, за деца до 12 и 14 години. И в двете възрастови групи отборите на СКХТФ „Дунав“ – Свищов се представиха достойно и се завърнаха от държавните шампионати със сребърни /за 12-годишните/ и бронзови /за 14-годишните/ медали. Във връзка с високите спортни постижения на хокеистите, днес кметът на Свищов д-р Генчо Генчев лично ги приветства, като връчи на председателя на СКХТФ „Дунав“ д-р Мариана Маркова почетни грамоти за отборите, а също и на отличените с индивидуални награди състезатели: Даниел Миленов Борисов – „Голмайстор на турнира“, с 20 вкарани гола и „Най-полезен състезател“, и Каан Ахмедов Ахмедов – „Най-добър вратар“.

Срещата се състоя в Гербовата зала на община Свищов, а на нея присъстваха представители на двата отбора и един от треньорите на клуба – Радослав Радков.                  В своето обръщение към младите спортни таланти градоначалникът ги поздрави за поредните успехи и подчерта важността на екипната работа в отборната игра. Той приветства също ръководството на клуба и треньорския състав, които със своя професионализъм и ангажираност постигнаха много и наредиха СКХТФ „Дунав“ – Свищов сред утвърдените клубове по хокей.

Посещението в сградата на Общината бе по инициатива на младите спортисти, които за пореден път подариха по един медал от успешните първенства на кмета на Свищов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов