Драгомир Шолев представя филма "Рибена кост" във Велико Търново

Мисия

06-04-2022, 08:00

Снимка:

организатори

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Режисьорът Драгомир Шолев ще е специален гост в първия ден на София Филм Фест в Старата столица - 8 април заедно с най-новия си пълнометражна лента "Рибена кост", отличена с наградата на гилдия „Критика“ към Съюза на българските филмови дейци за най-добър балкански филм.

Сюжетът проследява девет драматични истории, огледали се в окото на умиращ делфин, открит случайно на брега на морето. 9 ситуации, в които хората са притиснати да реагират, ала те са объркани, изплашени, всеки потънал в своите грижи и проблеми. 9 гледни точки към един абсурден свят, в който хората са като умиращия делфин – и никой не знае как да се погрижи за него…

Зад сценария на „Рибена кост“ стоят Драго Шолев, Емануела Димитрова и Георги Мерджанов. Оператор е Ненад Бороевич, музиката е на Никола Груев – Kottarashky. Ролите са разпределени между Деян Донков, Сузи Радичкова, Валентин Андреев – Рафе, Мариана Антонова, Мария Суфиева, Глория Петкова, Ели Колева и много други. Филмът е копродукция между България и Румъния, реализирана от опитните продуценти Росица Вълканова и Ада Соломон.

Прожекцията на 8 април е от 18,00 ч. в голямата зала на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов