Голям интерес на публиката към спектакъла „На изток от Рая“ на великотърновския театър

Мисия

04-04-2022, 11:13

Снимка:

МДТ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

На голям интерес от страна на публиката се радва спектакълът „На изток от Рая“ на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново. Постановката по емблематичния роман на Джон Стайнбек досега е играна 10 пъти на камерна сцена, като две от представленията са в Нов театър НДК в София. Заради противоепидемичните мерки и изискването за 50 % пълняемост на салона спектакъла досега са аплодирали 500 души. Постановката ще се играе и тази вечер от 19 часа в камерна зала на великотърновския театър.

Режисьор на „На изток от Рая“ е Бойко Илиев, който е и автор на драматизацията. В творческия екип участват още Лидия Къркеланова, която стои зад сценографията и костюмите, и Петър Атанасчев – автор на музиката.

Звездата на великотърновския театър Стефка Златкова се превъплъщава в образа на Кейт в спектакъла, а ролята на Адам изпълнява Стоян Борисов. В постановката участват и четиримата млади актьори на МДТ „Константин Кисимов“. От новия творчески сезон Никол Бойчева, Боян Фърцов, Кирил Милушев и Тони Христова са част от драматичната трупа на театъра в старата столица, а „На изток от Рая“ бе техният премиерен спектакъл.

Спектакълът на великотърновския театър е посветен на 120-годишнината от рождението на големия американски романист Джон Стайнбек, която бе отбелязана от световната общественост през февруари. Толкова години след написването на брилянтния негов роман „На изток от Рая“ той продължава да ни вълнува и предизвиква. Нобеловата награда за литература е сама малка част от признанието, което е получил приживе за своята литературна дейност.

Билети за представленията на „На изток от Рая“ се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново, както и онлайн на сайта на театъра на адрес https://teatarvtarnovo.com/.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов