Община Елена търси най-добрите майстори на пафти от Възраждането

Мисия

31-03-2022, 19:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Община Елена кани любителите на фолклора да се включат в тазгодишния конкурс за изработване на пафти от времето на Възраждането. Той е част от програмата на балканския празник „Балканът пее и разказва”, чийто домакин през 2022 г. е Община Котел.
Конкурсът е любителски и няма професионален характер. Участие могат да вземат само жители от областите, в които се намират шестте приятелски общини – Елена, Котел, Трявна, Твърдица, Дряново и Гурково.

Пафтите трябва да са изработени от естествени материали – кожа, хартия, картон, ориз, леща, боб, подправки или други, които могат да предизвикат интерес. Изображенията им трябва да наподобяват оригиналните накити, характерни за дадената фолклорна област.

Регламентът разделя участниците в две групи – ученици и възрастни. Изработените пафти трябва да бъдат с информация от кой край на България са, какво изобразяват, както и името на автора, възраст, телефон за контакт.

Творбите може да предоставите до 16.05.2022 г. в Туристическия информационен център град Елена, ул. „Ил. Макариополски“ № 4.

Най-добрите ще участват в изложба по време на празника „Балканът пее и разказва“ в град Котел на 11 юни.

Повече информация за конкурса може да получите на тел. 0879101458

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов