69,5 млн. лв. са нужни за ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в общината

Мисия

31-03-2022, 15:11

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

В най-лошо състояние в община Велико Търново са улиците от четвъртокласната пътна мрежа. За ремонти и рехабилитацията им са нужни 69, 5 милиона лева, а общината тази година ще разполага с малко над 17 млн. лв. за ремонти в цялата община и града. Това каза кметът инж. Даниел Панов в отговор на питане от страна на съветника от БСП Михаил Михалев, касаещо състоянието на уличната мрежа в населените места от общината.

559 км е уличната мрежа в населените места в Общината. 209 км са четвъртокласна пътна мрежа, от които 35 км са в добро състояние, 35 км са в задоволително, а над 60 км са в лошо състояние. За ремонта и рехабилитацията са необходими 69,5 млн. лв. В населените места в лошо състояние са 121 км улици.

112 км е уличната мрежа в град Велико Търново. За ремонти тук са необходими 54,7 млн. лв. Прогнозните парични средства в бюджета, изчислени и заложени към края на февруари, са малко над 17 млн. лв. С тези средства ще се извършат ремонти по бул. „България“ и по улиците Козлодуй“, „Димитър Рашев“, „Опълченска“, „Народни будители“, „Димитър Найденов“, „Димитър Благоев“, „Ксилифорска“, „Иван Хаджи Димитров“, „Теодосий Търновски“ и „Сливница“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов