Шахматен клуб „Асеневци“ с двама шампиони на България

Спорт

30-03-2022, 13:19

Снимка:

ШК Асеневци

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Младите шахматисти от ШК „Асеневци“ дадоха пореден повод за гордост, като донесоха две шампионски титли във Велико Търново от Държавните училищни индивидуални първенства по класически шахмат. Те се проведоха в Казанлък, а организатор на проявата бе „Българска федерация по шахмат 1928“. Търновският клуб бе представен от своите състезатели: Теона Тутекова, Теодор Тутеков и Валери Белчев.

Това беше поредно силно състезание за Теди. Той е многократен шампион на България и основната задача да защити титлата си от 2021 г. бе изпълнена. Той завърши турнира с максималните 7 от 7 възможни точки. По този начин значително повиши шахматния си рейтинг с 84 точки и затвърди позициите си на един от най-силните шахматисти сред децата.

Първата си републиканска титла завоюма Валери Белчев. Той завърши турнира с 5 от 7 възможни точки, което му отреди първото място. Зад гърба си Валери има множество победи и отличия от национални и международни турнири, а титлата шампион на България чудесно попълва неговата колекция от призове.

Участие в надпреварата взе и най-малката шахматистка на „Асеневци“ – Теона Тутекова. Тя е само на 7 годинки, но безстрашно матира своите опоненти. Теона зае шесто място в нейната възрастова група.

„Изключително съм доволен от представянето на децата! Това са напълно заслужени победи, зад които стоят много воля, усилия, трудности и тренировки. Радвам се, че децата показаха желание за победа и запазиха самообладание в критичните партии. Те са много трудолюбиви и тренират отдадено – резултатите са налице. Сигурен съм, че големите победи тепърва предстоят!“ – коментира треньорът на ШК „Асеневци“ Даян Нинов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов