Сержант от НВУ с ново авторско парче

Мисия

30-03-2022, 10:26

Снимка:

личен архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

„Продавач на време“ се нарича най-новото авторско парче на сержант Александър Пеев, старши инструктор специалист в отделение „Мотопехота и разузнаване“ в Професионалния сержантски колеж на Национален военен университет „Васил Левски“. Песента вече има клип и тази седмица той беше завъртян премиерно в музикалната фейсбук страницата на серж. Пеев.

„Поредица от „случайни“ събития ме доведоха до тази песен, която се роди буквално на един дъх. Първата стъпка към нея беше запознанството ми с автора на текста – габровеца Димитър Луканов. В началото той беше просто един от моите непознати приятели във Фейсбук. Но един ден ми писа, каза, че следи отдавна музикалните ми изяви и харесва мелодиите, които пиша и изпълнявам. Изпрати ми свои текстове с предложението да напиша песен, ако думите му ми допаднат. Стихотворението му „Продавач на време“ ме грабна, докосна ме толкова силно, че още същата вечер написах мелодия“, разказва историята на песента сержант Пеев.

След това той направил работен запис на мелодията, изпратил я на Димитър Луканов, който признал, че е очарован от резултата. Преди известно време търновският сержант представил парчето на концерт пред по-широка аудитория и реакциите на публиката го накарали да се замисли над следващата стъпка – изработването на клип.

„Когато реших, че искам да го направя, събитията отново започнаха да се подреждат. Случайно се запознах с професионалния музикант Ангел Ангелов, който направи аранжимента, записахме песента в неговото студио, при това почти от първия път. Мой приятел – фотограф от Стара Загора Антон Александров, който събра екип от млади актьори и заедно с Даниел Иванов заснеха видеото“, разказва сержант Александър Пеев.

И уточнява, че двамата актьори, които изпълняват ролите на влюбените хора в клипа, са двойка и в живота. Снимките, които се появяват на екрана, са истинската им любовна история.

Това е второто видео на серж. Пеев, който е възпитаник на музикалната паралелка на СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. Сержантът има пет китари в личната си колекция, но признава, че най-често хваща акустичната, защото звукът й е магически и с него може да пресъздаде всеки стил музика.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)