9 проекта са финансирани през 2021 г. по програма „Изкуство и култура“ на община Велико Търново

Животът

29-03-2022, 11:15

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

9 проекта за събития от различни жанрове на изкуството на обща стойност 36 256 лв. са финансирани по програма „Изкуство и култура“ на община Велико Търново през 2021 година. От тях не можа да се осъществи единствено проектът на Великотърновски университет за „Студийно кино“, изцяло насочен към студентите на университета, за които новата академична година започна с неприсъствено обучение. Това се посочва с отчета на бюджета за изминалата година на общинската администрация, който ще бъде представен пред местния парламент в четвъртък.

През 2021 година Община Велико Търново подпомогна осъществяването на различни инициативи и спортни прояви извън ученическите игри. Осигури условия за спорт, спортни пособия с цел популяризиране на спорта сред учениците. Разходените средства за масов спорт и домакинства през 2021 година са в размер на 51 384 лева.

През 2021 година са получени 44 260 лева за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическо възпитание и спорт в детските градини и училищата. Средствата са предназначени за осъществяване на учебно тренировъчна и/или спортно състезателна дейност.

С Решение №212 от 25.06.2020 година на Великотърновски общински съвет бе приета новата „Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове в Община Велико Търново“ Тя е адаптирана спрямо последните промени на Закона за физическото възпитание и спорта, както и с особеностите и състоянието на спорта в град Велико Търново. С приетата Наредба се определят условията, редът за законосъобразното и справедливо разпределение на финансовите средства отпуснати от Община Велико Търново за финансово подпомагане на спортните клубове. През 2021 година утвърдените финансови средства в размер на 150 000 лв. са предоставени и усвоени като субсидия за целеви разходи от 33 броя спортни клубове.

През 2021 година ФК „Етър“ град Велико Търново продължи своето участие в Втора професионална лига. През този период Община Велико Търново подкрепи финансово клуба със средства в размер на 152 000 лева.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов