Отлично представяне на студентите от ВТУ Националния лекоатлетически крос

Спорт

29-03-2022, 11:08

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Медал и две трети места в отборното класиране за студентите от ВТУ, участвали в Националния университетски шамионат по Лекоатлетически крос.

Събитието беше уважено от зам. кметовете на Община Ямбол - г-н Енчо Керязов и Михаил Керемидчиев, зам. ректора на Тракийски университет, декана на Факултет „Техника и Технологии“ в гр. Ямбол и други официални лица.

Ориентировачът Стефан Йорданов (ВТУ, ПОФВ) спечели сребърен медал в индивидуалната надпревара при мъжете, които трябваше да пробягат 3 обиколки и общо 6 км. По-бърз от него беше само Николай Първанов от Югозападен университет. Бронзовият медал остана за Владимир Михайлов от НСА. Ултрамаратонецът Христо Минков (ВТУ, ПОФВ) се представи отлично и зае 5-та позиция, а третият представител на Великотърновски университет – Живко Вичев (ВТУ, ПОФВ) зае 17-та позиция и с това помогна за отборното трето място.

Победители при мъжете в отборното класиране станаха студентите от НСА „Васил Левски“, следвани от Югозападен университет „Неофит Рилски“ и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Представителките на ВТУ при жените постигнаха компактни резултати и с това също заслужиха третото място на стълбичката в отборното класиране. Павлина Андреева (ВТУ, ПОФВ) бяга силно и зае 8-мо място, Силвия Тодорова (ВТУ, ПОФВ) се нареди 12-та, а Николета Петрова (ВТУ, ПОФВ) – 17-та. Победителка при жените стана представителката на Пловдивски университет – Силвия Георгиева Георгиева, която пробяга обиколката от 2 км за 7:26 мин.

Победителки в отборното класиране при жените са представителките на Пловдивски университет „Паисий Хиледанрски“, следвани от Университет за национално и световно стопанство и Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Ръководител на отбора от ВТУ беше младият асистент към катедра ТМФВ - Иван Сираков.

По време на откриването беше стартирана инициативата ОСТАВИ СЛЕДА. Официалните лица, подкрепяни от всички студенти и преподаватели, които взеха участие в кроса засадиха дърво и си обещаха, че ще го правят на всеки един НУШ по Лекоатлетически крос занапред.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов