Държавата е глуха и сляпа за малките общини като Елена

Мисия

29-03-2022, 10:55

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Държавата стана глуха и спяла за малките общини като Елена след овластяването на партиите на промяната. Това заявиха жители на възрожденския град пред народните представители от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов. В Елена те проведоха поредната си за Великотърновска област приемна за граждани и се срещнаха с кмета на общината Дилян Млъзев и екипа му от ръководството на местната власт.

Втора година вече се отлага продължаването на основния ремонт на пътя между с. Поликраище, Лясковец и Елена, стана ясно по време на срещата. Трасето е основна връзка и със старопрестолния град. Над 30 км. от шосето бяха цялостно рехабилитирани през 2020-а година по време на правителството на ГЕРБ. Осигурени бяха средства и за останалите 12 км. – от разклона за Златарица до Елена. Въпреки финансирането и избрания изпълнител, заради политиката на чегъртане бе пропуснат целият активен строителен сезон на 2021-а година. Няма никаква яснота дали тази отсечка ще бъде завършена и през настоящата година. ГЕРБ не делеше общините на малки и големи, нито на партии – отпускаха се средства за инфраструктура. Сега всичко замря, коментираха хората.

Докато транспортният министър бленува за вино във влаковете, продължава да няма решение за подкрепа за обществения транспорт до отдалечени и слабонаселени райони. Това поставя цели общини под риск да останат без превози. Спряха и компенсациите за транспортните оператори заради пандемията, каквито имаше по времето на вашето управление, казаха още местните.

Друг пример за бездействие на държавата е увреждането на общинската пътна мрежа при дърводобива. Държавните горски стопанства сключват процедури, не уведомяват местната власт и камиони, тежащи десетки тонове разбиват четвъртокласната мрежа.

ГЕРБ бе подложена на ужасяващи репресии от МВР. И ако силовото министерство оставаше сляпо за хартийките с финикийски знаци при други партии, симпатизантите на ГЕРБ бяха преследвани само защото носят брошури. Нормално ли е да те преследват заради политически убеждения в една европейска държава, възмутиха се хората.

Когато не можеш да се справиш с кризите – здравна, икономическа, социална, когато инфлацията и безработицата растат и цели предприятия затварят, когато нямаш ясна позиция за войната в Украйна, тогава на преден план излиза Бойко Рашков с целия арсенал от комунистически и тоталитарни прийоми, посочиха проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов. Двамата обаче бяха категорични, че ГЕРБ-СДС ще продължи да дава решения в името на българските граждани. Те се ангажираха да помогнат на местната власт да избере най-подходящата форма за възстановяване на общинската болница в следващите месеци. 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов