ВТУ отново завоюва златните медали в Националния университетски шампионат по баскетбол 3x3

Спорт

27-03-2022, 19:16

Снимка:

ВТУ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Жените на Великотърновския университет, ръководени от проф. Милена Алексиева, победиха и в трите си мача в групата срещу отборите на НСА „В. Левски“ (15:6), Шуменски университет (15:9) и Технически университет - София (15:4) , като по този начин заявиха апетита си за нови златни медали.

Красив мач изиграха болярките на полуфинала срещу отбора на УНСС, в който демонстрираха много от привлекателните черти на баскетболната игра – колективен, но борбен дух, непрекъснат контрол над опонента и липса на всякакво напрежение в ситуациите. В другия полуфинал неочаквано отборът на Тракийски университет загуби от НСА с 15:11. По този начин съперник на момичетата от ВТУ във финала се оказа отборът на НСА. И този мач не се оказа препятствие за жените на ВТУ, които в състав Зорница Костова, Жени Нацкина, Клаудия Цанкова и Ралица Райчева, спечелиха златни медали и завоюваха купата на АУС в Благоевград. Тази купа е трета за женския състав на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ във формата 3х3.

Мъжкият отбор също демонстрира силна игра по време на целия турнир. В груповите срещи момчетата, ръководени от гл. ас. д-р Данаил Киров, загубиха от ЮЗУ драматично с 10:15, а после и от НСА и от ШУ. След победа с 15:5 над МУ – Пловдив заеха седмо място в 10 НУШ в Благоевград. На четвъртфинала, мач, изпълнен с напрежение и смяна на ситуациите, студентите загубиха от УНСС. Отборът беше в състав Кирил Кънев, Елизар Георгиев, Цветан Тодоров и Светлозар Стойчев.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)