Готов е проектът за държавния план-прием за учебната 2022/2023 г. в гимназиите в областта

Мисия

26-03-2022, 13:30

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Регионалното управление на образованието във Велико Търново публикува проект на заповед за утвърждаване на държавен план-прием за учебната 2022/2023 година за общинските профилирани и професионални гимназии, за държавните професионални гимназии, за паралелките с профилирана подготовка в средните училища и за паралелките с професионална подготовка в средните училища и профилираните гимназии, както и за професионална паралелка в обединени училища от област Велико Търново и местата за ученици по профили, професии и специалности. Бележки, становища и предложения по проекта могат да бъдат изпращани на e-mail: rio_vt@ruo-vt.bg до 21.04.2022 г. включително.

Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново ще приема ученици в три специалности. По половин паралелка ще е приемът за лаборанти и в направление „Извършване на термални процедури в балнеологични и възстановителни центрове“. Една ще е паралелката в профил хуманитарен.

ПМГ „Васил Друмев“ ще има четири пълни паралелки – по софтуерни и хардуерни науки, по природни науки, за приложен програмист и са системен програмен програмист. Две паралелки с 50% пълняемост ще са в математически профил.

ПЕГ „ДІР Асен Златаров“ е обявила прием за пет паралелки по чужди езици.

СУ „Емилиян Станев“ ще има половин паралелка в направление „Музика“ и половин в направление „Изобразително изкуство“. Две пълни паралелки ще приемат желаещи по направленията „Софтуерни и хардуерни науки“ и „Графичен дизайнер“.

СУ „Вела Благоева“ ще има прием в една паралелка по обществени науки.

СУ „Владимир Комаров“ също е обявила прием само за една паралелка – тя е по специалността „Монтьор по автоматизация“.

ПГСАГ „Ангел Попов“ ще има две пълни паралелки в специалностите „Строителство и архитектура“ и „Интериорен дизайн“. По половин ще са класовете в направленията „Водно строителство“, „Геодезия“, „Архитектурна реставрация“ и „Парково строителство и озеленяване“.

СПГ по икономика обявява прием за една паралелка по електронна търговия, една по икономическа информатика и за две паралелки по 50% в направленията „Съдебна администрация“ и „Търговия“, като в последната обучението е в дуална форма.

ПГЕ „А. С. Попов“ ще има две паралелки от 50% по специалностите „Електротехник“ и „Техник на компютърни системи“ и една пълна паралелка по специалността „Асистент на лекар по дентална медицина“.

В ПГ по моден дизайн ще има две паралелки от 50% в направленията „Моден дизайнер“ и „Фризьор“.

ПГТ „Д-р Васил Берон“ е обявила три паралелки от 50% по специалностите „Ресторантьор“, „Администратор в хотелиерството“ и „Екскурзовод“ и две пълни паралелки по специалностите „Кетъринг“ и „Рекламна графика“.

Пълният проект на заповед за утвърждаване на държавен план-прием за учебната 2022/2023 година може да се види тук – изтегли.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов