Високотехнологичният бизнес на България се събра на среща във Великотърновския университет

Животът

25-03-2022, 09:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Великотърновският университет бе домакин на националното роудшоу на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), която обединява едни от най-големите български и международни компании в сферата на изнесените бизнес услуги и технологии.

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов откри събитието и приветства гостите и студентите:

„За мен е удоволствие да посрещна във Великотърновския университет толкова големи компании, някои от които дългогодишни наши партньори. Тези срещи са много полезни, защото чрез тях срещаме студентите с работодателите. От своя страна компаниите ще могат да обърнат внимание на младите хора, като им помогнат и им подскажат в каква посока да се развиват като специалисти. За нас като университет е важно да поканим специалисти от практиката, които да преподават и да помагат. Тази среща е много сериозен шанс за всички студенти. Тя ще ви даде възможности за работа и стаж в едни от най-големите компании в сектора“, каза в приветствието си проф. Христо Бонджолов.

Топ мениджърите на 11-те най-големи компании от сектора в България – Telus, Sutherland, Pontica Solutions, HP, Experian, ScaleFocus, Proxiad, KBC, Ingram Micro, Cargotec, Alorica и A Data Pro, представиха пред студентите възможностите за кариерно развитие на българските таланти в сферата.

„Велико Търново е сред градовете, в които виждаме голям потенциал за развитие на нашата индустрия. Нашият сектор има притегателна сила за таланти и е предпочитан работодател, заради възможностите за развитие, които осигурява на младите хора. Така ние изпълняваме един от най-важните ни приоритети – задържането и връщането у нас на българските таланти“, каза Илия Кръстев, председател на Управителния съвет на Асоциацията.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов