Инж. Даниел Панов предлага 640 000 лв. от целевата субсидия да отидат за спешни улични ремонти в общината

Мисия

23-03-2022, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Инж. Даниел Панов предлага Великотърновският общински съвет да даде съгласие за трансформиране на средства от целевата субсидия за капиталови разходи в целеви трансфер за финансиране на неотложни текущи ремонти в общ размер 639 749 лева. При съгласие на местните парламентаристи, искането ще бъде адресирано до министъра на финансите.

Средствата ще бъдат разпределени за спешни улични ремонти в 36-те населени места в общината, като по-сериозните суми ще са за Беляковец - близо 67 000 лв., за Арбанаси над 30 000 лв., за Ново село – почти 41 000 лв., за Присово – 96 400 лв., за Къпиново –близо 32 000 лв., за Дебелец – над 28 800 лв., за Самоводене – над 27 000 лв.

По уличната мрежа на населените места са се образували множество единични дупки,  мрежовидни  пукнатини  и  единични  деформации  (повреди  и  разрушения)  на настилките,  които  съществено  затрудняват  автомобилното  движение,  силно  влошават пътната  безопасност  и  са  предпоставка  за  пътно  транспортни  произшествия, мотивира предложението си инж. Панов.  При ненавременно извършване на ремонтни дейности на пътните и улични настилки, ще се стигне до увеличаване на уврежданията по тях и  постепенно разрушаване на останалите части от пътните и улични настилки. За редица участъци на пътната и улична мрежа в населените места на територията на община Велико Търново, е необходимо извършване и на основен ремонт и реконструкция, за което няма достатъчно финансиране, коментира кметът.

Решението се Великотърновският общински съвет ще вземе на заседание на 31 март.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов