Магистрати и съдебни служители от Великотърновски районен съд с дарение за бежанците от Украйна

Животът

22-03-2022, 16:26

Снимка:

Окръжен съд Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Районният съд във Велико Търново се включи в целевата дарителска кампания за набиране на парични средства в помощ на бежанците от Украйна, инициирана от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” и Фондация „Ценов”. Само в рамките на няколко дни магистрати и съдебни служители събраха сумата от 850 лева в подкрепа на бягащите от военните действия в Украйна жени и деца, които са настанени в студентските общежития в град Свищов. Със средствата са закупени два броя сушилни за дрехи, с които да се улеснят грижите за децата, които са подслонени в Блок 3 в студентския град. За благородната постъпка магистратите и съдебните служители от Великотърновски районен съд получиха свидетелство за дарение, подписано от  председателя на Управителния съвет на Фондация „Ценов“ и ректор на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” проф. д-р Марияна Божинова.

Това е второ дарение, което магистрати и служители от Районен съд правят за нуждаещите се украинци. Преди няколко седмици те дариха дрехи за жените и децата, потърсили убежище в България.

В Блок 3 на студентските общежития в крайдунавския град са настанени 10 жени и 12 деца от гр. Измаил, Одеска област, който е най-големия украински град, разположен на река Дунав. Първите украински бежанци бяха подслонени в студентския град още през нощта на 8 март. За да подпомогне идващите от Украйна, Стопанска академия „Димитър А. Ценов” заедно с Фондация „Ценов” стартира целева дарителска кампания по набиране на парични средства. Тъй като Академията не може със собствени средства да посрещне всички нужди на бежанците, Академичното ръководство и Управителният съвет на Фондацията отправят апел за съпричастност и помощ към хората от Украйна, намерили убежище в Свищов. Банковата сметка, по която се набират средствата по целевата дарителска кампания е:

Фондация „Димитър А. Ценов”

IBAN: BG21 CECB 9790 10I9 4549 00

BIC - CECBBGSF

Централна кооперативна банка АД

Основание: За бежанците от Украйна

В базите, предоставени от Община Свищов за подслон на бежанци от Украйна, са настанени общо 130 души, с което капацитетът им вече е изчерпан.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов