Проф. Костадин Ангелов и Димитър Николов: Привилегия, чест и отговорност е да бъдем свързани с любимия ни град

Мисия

22-03-2022, 10:49

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Празничен поздрав на депутатите от ГЕРБ-СДС от Великотърновски избирателен район

Уважаеми великотърновци,

уважаеми гости на Старата столица,

22 март – Празникът на Велико Търново, отдавна е надхвърлил границите на старопрестолния град. Денят на историческата и духовна столица на България е почитан от нашите съграждани от цяла България и отвъд пределите й. И това не е неслучайно – всяко кътче на Търновград носи история. Всеки камък е запечатал трайно българската идентичност.

Във Велико Търново – градът, закрилян от светите Четиридесет мъченици, си дават среща неугасващият огън на българския дух и силата на православната ни вяра. Тук се преплитат миналото, настоящето и бъдещето.

Днес, когато отбелязваме славната победа на цар Иван Асен II в битката при Клокотница, ние знаем защо Велико Търново с право е наричан историческата и духовна столица на България. Привилегия, чест и отговорност е да бъдем свързани с любимия ни град и да работим за доброто му име! От всички нас зависи да помним заветите на дедите ни, да се стремим да сме достойни техни последователи, да обичаме Велико Търново, да защитаваме престижа му, да даваме нашия принос за благото на всички великотърновци.

Велико Търново обединява хората! Честит 22 март, горди българи!

Проф. д-р Костадин Ангелов,

Димитър Николов

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен