Велико Търново ще е домакин на финала при мъжете за „Купа България“ по хандбал

Спорт

10-03-2022, 11:30

Снимка:

архив

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

На свое заседание Спортно-техническата комисия към Българската федерация по хандбал възложи домакинствата на финалните турнири, в които ще бъдат определени носителите на Трофея „Купа България” за мъже и жени през настоящия сезон.

Първи ще бъдат представителките на нежния пол, които на 12-ти и 13-ти март в гр. Бяла ще се изиграят полуфиналите и финалите в турнира. В първата среща за класиране на финал ще премерят сили тимовете на ХК „Свиленград” и ХК „Бъки” Габрово, а непосредствено след тях на терена ще излязат състезателките на настоящия носител на Трофея ХК „Етър’64” В. Търново  и домакините от ХК „Бяла”

Месец по-късно, на 9-ти – 10-ти април, в старопрестолната столица Велико Търново ще премерят сили пък мъжете. Домакин на „финалната четворка” ще бъде временния водач в класирането на „А” РХГ – ХК „Локомотив” Горна Оряховица. Първи на терена в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” ще излязат хандбалистите на ХК „Шумен-61” и ХК „Осъм” Ловеч, а втория полуфинален сблъсък ще противопостави тимовете на ХК „Локомотив” Г. Оряховица и ХК „Пирин-64” от Гоце Делчев.

За домакин на финалите в турнира „Купа България-БФХ” за младежи до 19 год. М-19 бе определен ХК „Спартак” Варна. Срещите ще се проведат на 26-ти и 27-ми февруари, а в тях , освен домакин, ще вземат участие и отборите на ХК „Локомотив” Г. Оряховица, ХК „Шумен-61” и ХК „Локомотив” Мездра. Програмата може да бъде открита ТУК.

СТК реши отложения финален турнир за девойки старша възраст Ж-16 да се проведе на 4-ти и 5-ти април в Горна Оряховица.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов